Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιος είναι ο Οδυσσέας



 Ποιος είναι ο Οδυσσέας;
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του;
Επειδή έχουν  γίνει πλέον ΙΝ θέμα  τα Ομηρικά Έπη, ύστερα από την παρουσίαση των ομηρικών ραψωδιών από τους Πολεμιστές της Λάϊον  το 2008  και όλοι ασχολούνται με αυτό ψάχνοντας για τον Οδυσσέα, θα αναλύσουμε και θα συνθέσουμε  με  σωστές ερωτήσεις και λογικές απαντήσεις, ερευνώντας το.
Η ερώτηση για το ποιος ήταν πραγματικά ο Οδυσσέας, αν είναι ο Όμηρος ή κάποιος άλλος δεν μπορεί να απαντηθεί με την ανθρώπινη μορφή.
Ο Οδυσσέας είναι ένα μυθικό πρόσωπο ΑΡΧΕΤΥΠΟ  σοφίας  και νοημοσύνης   ανθρώπου της γνώσης και ίσως ο Όμηρος και ο Οδυσσέας να ταυτίζονται στο βάθος του  ιερού χρόνου και του μυθικού χώρου στον χορό του σύμπαντος, άμα τη δημιουργία του.
Όμως σε άλλες οκτάβες  ανθρώπινης εξέλιξης και νοημοσύνης, το ερώτημα  "ποιος  είναι ο σύγχρονος Οδυσσέας;" , γυρεύει την απάντηση του;
Ποιος θα μπορούσε να είναι και με ποιες ιδιότητες και χαρακτηριστικά στη σημερινή εποχή;
Η πρακτικότητα της γνώσης  ορίζει  το πλαίσιο και το περίγραμμα του πορτραίτου του  σύγχρονου Οδυσσέα και καθορίζεται από το σύγχρονο γίγνεσθαι,  το zeitgeist δηλ του Πνεύματος της σημερινής εποχής.
Πατώντας αξιωματικά πάνω στα ίχνη και στα λόγια  του ποιητή , όπως έχουν πρωταρχικώς εκφωνηθεί  θα αναζητήσουμε τον Οδυσσέα στη σύγχρονη εποχή με την οδυσσειακή νοημοσύνη και  στρατηγική.
Ποια είναι  η ηλικία του;
Ο Οδυσσέας δεν μπορεί να είναι κάτω από 40 χρονών και πάνω από 60. Δεν είναι νέος σαν τον Τηλέμαχο, δεν είναι γέρος σαν τον Λαέρτη.
Ποιο είναι το μορφωτικό του επίπεδο;
Είναι οπωσδήποτε  μορφωμένος με μεγάλο εύρος γνώσης. Ίσως να μην έχει τελειώσει το  Χάρβαντ, δεν είναι τόσο εγκάθετα  κατεστημένος, αλλά ένα πανεπιστήμιο το έχει  τελειώσει, Τι στο καλό; Μπορεί να  γράφει και να διαβάζει,να διατυπώσει μια λογική πρόταση και φυσικά δεν είναι αναλφάβητος.
Είναι πλούσιος ο Οδυσσέας;
Σίγουρα είναι πλούσιος στο πνεύμα και  χωρίς να έχει χρέη, έχει τα χρειώδη προς το ζην. Τα έχει αποκτήσει μετά τη κατάκτηση της ΎΛΗΣ  Τροίας  και τα  έχει διαφυλάξει σε άψογο πνεύμα οικονομίας χωρίς καταχρήσεις επιδείξεις και  υπερβολές, φειδωλός και προσεκτικός, όπως ο Φείδων ο βασιλιάς των Θεσπρωτών.
Έχει διασυνδέσεις ο Οδυσσέας με την κομματική και θρησκευτική εξουσία των μεγάλων μνηστήρων του ΑΝΤΙΝΟΟΥ και του ΕΥΡΥΜΑΧΟΥ;
Καμία απολύτως. Ο Οδυσσέας είναι τελείως  αδιάφθορος,  ανεξάρτητος και μαζί  με λίγους ανθρώπους κοντά του, πολεμιστές και ανθρώπους της γνώσης όπως και αυτός.
Ο Οδυσσέας έχει πεντακάθαρο μητρώο  διαδρομής, λευκό, που μπορεί να αποδείξει οποιαδήποτε στιγμή,  χωρίς καμία εμπλοκή σε συστήματα διαφθοράς και διαπλοκής. Ούτε τρώει, ούτε πίνει, ούτε  φωτογραφίζεται στα πάρτυ τους και στις αυλές τους.
Ποιος είναι ο σωματέτυπος του Οδυσσέα;
Ο Οδυσσέας  έχει ένα συμπαγές, δυνατό γεροδεμένο σώμα και  μέτριο ύψος, γοητευτικός με
 αδρά χαρακτηριστικά.
Ποια είναι η οικογενειακή του κατάσταση;
Έχει ένα γιο και η  ενδιαφέρουσα  ζωή του  περνάει μέσα από  αξιοσημείωτους σταθμούς χαρακτηριστικούς .
Ποια είναι η καταγωγή του;
Ο Οδυσσέας είναι Έλλην, δεν μπορεί να είναι  τίποτα άλλο. Κοσμοπολίτης αλλά, ΕΛΛΗΝ.
Μιλάει Ελληνικά και σκέπτεται με οδυσσειακό τρόπο. Τα Ομηρικά Έπη είναι μέρος της κουλτούρας του  σε σύνδεση με την πηγή από πολύ βαθιά.
Είναι στο διαδίκτυο ο Οδυσσέας;
Δεν θα μπορούσε να είναι πουθενά αλλού. Ο Οδυσσέας είναι  ενεργά, με τον γιο του  τον διαδικτυακό ΤΗΛΕΜΑΧΟ, το πνευματικό του παιδί, στο  διαδίκτυο από το 2008.
Και τι κάνει;
Ό,τι και ο Όμηρος Οδυσσέας. Σηκώνει το ΤΟΞΟ, εκφωνεί το ΟΝΟΜΑ, περιγράφει τον χαρακτήρα  με τη ΛΕΞΗ, σημαδεύει   και..... τοξεύει  το ΒΕΛΟΣ του Ομηρικού Χρόνου στον Ομηρικό Χώρο του Αιώνιου ΤΩΡΑ.
Τόσο απλά. Ως πνευματικός άνθρωπος της γνώσης, ποτέ δεν αφαιρούσε μια  ανθρώπινη ζωή σε φυσικό επίπεδο, αλλά ως μεγάλος πολεμιστής του φωτός, δεν μπορεί να τους επιτρέψει να αλωνίζουν  σε μια χώρα  και μια αυλή χωρίς μέτρο, γνώση και αυτογνωσία και με τόση υπερβολή.
Είναι σοβαρός ο Οδυσσέας και αμείλικτος;
Δεν είναι σοβαροφανής και εγωμανής. Είναι αληθινά ευγενής,αδυσώπητα νηφάλιος  και  βαθιά καλλιεργημένος.
Θέλει να σώσει κανένα;
Κανέναν απολύτως. Δεν έχει  "το σύνδρομο του σωτήρος"  και είναι απολύτως ξεκάθαρος σε αυτό.
Ο καθένας με τις επιλογές του και ό,τι του αξίζει.
Έχει βλέψεις για την εξουσία ο Οδυσσέας;
Τη βαριέται αφόρητα και είναι μποέμ τύπος.
Γιατί το κάνει αυτό;
Γιατί θέλει να είναι μέρος της αλληλεπίδρασης και έχει κάτι να πει σημαδεύοντας με το σημάδι του τον κόσμο.
 Μπορεί ο σύγχρονος  Οδυσσέας να είναι γυναίκα;
Ναι, μπορεί, Ούτως ή άλλως, η Πηνελόπη είναι ένα  "θηλυκός Οδυσσέας"   και όπως μας λέει ο ποιητής,  ..... του μοιάζει πολύ.

Αστραία
19 09 2016




1 σχόλιο:

  1. Είναι παρα πολύ πιθανόν να είναι γυναίκα...ο "σύγχρονος Οδυσσέας" λοιπόν,όπως δείχνουν τα πράγματα,αφού στο αιθερικό πνευματικό πεδίο δεν υπάρχουν γένη.
    Άλλωστε ,αφού το είπε και ο Όμηρος,ένας "θηλυκός Οδυσσέας" αφου "του μοιάζει τόσο πολύ" είναι και η...Πηνελόπη;-) <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει