Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Η συνείδηση ως θεμελιώδες μέγεθος



της νέας φυσικής και της  καινούργιας εποχής σε διεθνείς μονάδες μέτρησης  και ποσοστά αυτογνωσίας

Τι είναι συνείδηση;
Υπάρχουν τρεις δέσμες συνείδησης , όπως κωδικοποιούνται στην Ελληνική  Μυθολογία, από τα τρία αδέλφια, τον Ποσειδώνα,τον Πλούτωνα και τον Δία και αναφέρονται σε οργανικούς και ανόργανους κόσμους και τα είδη τους και, δύο κατηγορίες, η έμφυτη και η εξελισσόμενη.
Η ανθρώπινη συνείδηση, μας ενδιαφέρει ως μετρήσιμο μέγεθος γιατί παρατηρεί τον κόσμο και τον επηρεάζει αντιστοίχως και αναλόγως.
Όταν είναι απούσα θα πρέπει να θεωρείται ποινικό αδίκημα και όταν είναι παρούσα είναι Φως, Τόξο και  Τοξοβολία του  συν ΕΙΔΕΝΑΙ, ενδιαφέρουσα και κυοφορούσα.
Ποτέ η συνείδηση  δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ο μύθος της γεννήσεως του Απόλλωνος τονίζει το γεγονός σε μάτια θεατών, ανοικτά. Κανείς δεν θέλει να γεννηθεί η συνείδηση και το φως. Καμία στεριά δεν τον δέχεται, ούτε τη ΛΗΤΩ.
Γιατί;
Διότι φοβούνται. Είναι το σκοτάδι της ασυνειδησίας και φοβούνται το ΦΩΣ που θα τους ξεσκεπάσει.
Ο φόβος τους αποδεικνύει την ενοχή τους και ο Όμηρος την κατονομάζει στην ετυμηγορία του με τα ΟΝΟΜΑΤΑ  τους, στην ραψωδία Χ, ένα ένα , όταν τους καλεί.
Ποτέ  δεν ήταν τόσο  "βασιλιάδες γυμνοί", όσο σήμερα  στα ψεύτικα ρούχα του αυτοκράτορα.
Έζησαν  ασυνείδητα στην αμετροέπεια, στην κατάχρηση εξουσίας και στην υπερβολή.
Αυτός που ζει ασυνείδητα, είναι σαν να μην έχει ζήσει ποτέ, γιατί το δώρο της ζωής περιλαμβάνει την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ως φορέα και η Αθανασία, την ΕΠΙΓΝΩΣΗ της.
24 10 2016
Αστραία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει